Bundmaling af båd = kunst for havets beboere

Bundmaling af båden; hvorfor og hvornår?

Står man overfor at skulle spendere sin dejlige sommerferie med solhatten på toppen og bølgen under fødderne, er det en god idé at tjekke op på, hvorvidt skibet, båden eller skuden – ja kært barn har mange navne – er klar til havets, til tider, lede strabadser.
En god gang bundmaling er i hvert fald et godt sted at starte, hvis man vil have, at hun skal se godt ud. Maling til bundes både fås i diverse farver, så man selv kan vælge, hvilken farve oceanets små borgere skal have lov at nærstudere i deres faren omkring.

Sådan bundmaler du båden på bedste vis:

Proceduren omkring påføring af malingen er god at have styr på. Det er nemlig ikke helt helbredsvenligt, da det jo ofte er kobberholdigt og helst ikke noget, man skal smøre sin hud for meget ind i. Desuden handler det om ikke at have for meget gammel, krakeleret maling til at sidde på skroget før behandling, da den nye maling jo logisk nok vil tage samme form og have svært ved at binde sig fast til bunden. Derfor bør man sørge for, at have en helt glat overflade, før man giver fartøjet sin make-over. Også diverse støvpartikler skal fjernes så vidt, det er muligt – så er man i hvert fald sikret det bedst mulige resultat!

Har man nyligt erhvervet sin drømmebåd, men har ti tommelfingre, kan man altid få en professionel til at gøre arbejdet for en – selvfølgelig til gengæld for en net sum penge. Så er man sikret en smuk ny skude, og et dejligt udsyn for havets beboere.