Hvad er Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)?

En BPA, som står for Borgerstyret Personlig Assistance, er en ordning som skal træde i karakter hvis den danske servicelov, som udgangspunkt, ikke er nok.
En BPA ordning gør at du har mulighed for at ansætte dine egne hjælpere og fremover vil have mulighed for at blive boende, i stedet for at skulle flytte hen til et bosted hvor du vil få hjælp af dem. En BPA ordning er en mulighed for dig, hvis du har en nedsat funktionsevne, at opretholde din egen tilværelse på den måde som du har lyst til.

Det er blevet nemmere at få en BPA

Det kan dog være svært for mange mennesker at få denne ordning. Ja, faktisk er det et meget lavt tal som har fået kompensation til en borgerstyret personlig assistance.
Ordningen blev sat til livs for første gang i januar, og fungerede, som vi allerede har nævnt kort, som en mulighed hvis man ikke synes at serviceloven gjorde det godt nok. Eftersom at det ikke var mange der fik muligheden for at få en BPA ordning har man prøvet at lave reglerne om.
Reglerne, som udgangspunkt blot er en udvidelse af paragraf 96 (Som er hjælpeordningen) og paragraf 95 (som er selvansat hjemmehjælp). Reglerne har givet kommunen en større mulighed for at hjælpe de mange borgere som har brug, eller kunne ud nytte mulighederne med en BPA.

Meget hjælp at hente hvis du vil søge om en BPA

Hvis du er en af dem som kunne gøre god brug af en BPA, men ved ikke om du kan få det, er der meget hjælp af hente, både hos kommunen og hos flere tredjeparter.
Som udgangspunkt er det altid en god idé at kontakte Dansk Handicap Forbund for at se om de kan yde en anden form for rådgivning end den du ville få nede på kommunen. DHF har også mulighed for at guide dig i løbet af ansøgningen.